INSCRIE-TE IN CLUB !!!

INSCRIE-TE  IN  CLUB !!!

***************************************

***************************************

15 ianuarie 2010

“K1… la antrenamente in sala?!”


Sunt nevoit sa public acum aceasta postare din cauza faptului ca in ultimul timp, desi in clubul nostru se desfasoara antrenamente de Vovinam Viet Vo Dao, sunt intrebat tot mai des de “cursuri de K1…”, de tineri care vor sa se inscrie intr-un club, sa practice arte martiale. (nici ei nu stiu prea bine ce sa intrebe si fac legatura cu K1 > oricum, ceva cu K1), o confuzie totala….
Asadar, tin sa precizez ca Circuitul de lupta K1 este cel mai puternic si mai mediatizat de pe planeta, fiind format din luptatori profesionisti, practicanti de diverse stiluri de arte martiale full-contact, cu totii mari campioni mondiali si continentali, iar stilurile practicate de acestia sunt mai ales Karate (in special stilul Kyokushinkai, Seidokaikan), Kickboxing, Kung Fu, Tae Kwon Do, Muay Thai, Savate, etc… Regulamentul de lupta pune mare accent pe loviturile de picior (joase, medii, inalte, adica kicks), iar knockdown-ul si knockout-ul pun punct destul de des meciurilor. Observati prezenţa literei K, evidentiata, deci de aici si titulatura faimosului circuit international de lupta.
Cursurile de arte martiale nu au nici o legatura cu numele K1….decat daca in urma multor ani de practica a unui stil de arte martiale de contact (poate chiar Vovinam Viet Vo Dao), perseverenta, talentul, duritatea, spiritul si marile performante internationale pe care poate le-ati atins intre timp va promoveaza si va fac eligibil de a participa si a lupta in acest celebru circuit, alaturi de unii dintre cei mai puternici luptatori din lume. Daca veti ajunge acolo, bineinteles ca va veti promova stilul de arte martiale practicat de-a lungul anilor iar numele dvs. va ajunge alaturi de cel al marilor campioni ca Peter Aerts, Andy Hug, Ernesto Hoost, Francisco Filho, Remy Bonjasky, Semy Schield, Badr Hari, Glaube Feitosa, Jerome Lebanner si multi altii.
Va doresc tuturor multe succese in practica oricarui stil de arte martiale si de ce nu, drum deschis spre Circuitul K1!