INSCRIE-TE IN CLUB !!!

INSCRIE-TE  IN  CLUB !!!

***************************************

***************************************

24 martie 2010

Arta spargerii

Se pare, ca prin intermediul unor "forte misterioase", anumiti muritori sunt capabili sa rupa lemn, sa sparga pietre si sa zdrobeasca gheata, si incredibil, toate acestea cu mainile si picioarele goale. Acesta este modul in care marea majoritate a oamenilor privesc spargerile din artele martiale. Principala explicatie a modului "incredibil" prin care anumiti oameni sunt capabili de astfel de performante este insa una de ordin mecanic, cu exceptia unui factor X nesigur: poate mintea umana sa faca fata incercarilor la care este supus corpul?
In primul rand, trebuie sa recunoastem urmatorul lucru: corpul nostru nu a fost facut pentru a sparge scanduri si pietre, insa, membrele noastre pot deveni adevarate arme daca sunt supuse unor antrenamente specifice artelor martiale, se pot duriza, musculatura care "inveleste" aceste oase se poate fortifica si astfel, in ani si ani de antrenamente vom deveni posesorii unor maini si picioare "de fier" si toate astea fara sa ramanem cu sechele sau alte probleme grave ci din contra, sanatosi tun.
Practicantul de arte martiale trebuie sa aiba o indelungata pregatire pentru a reusi intr-o zi sa execute probe de spargeri. Antrenamentul va fi riguros si se va desfasura in trei planuri: fizic, tehnic si energetic. Fizic, prin intarirea progresiva cu exercitii adecvate si dezvoltarea musculaturii specifice; in plan tehnic prin executarea de forme codificate si astfel perfectionarea tehnicii, fara greseala; in plan energetic, prin dezvoltarea energiei proprii, dezvoltarea si canalizarea ki-ului pentru a nu ramane cu probleme de sanatate in urma probelor de spargeri.
La ce folosesc aceste probe?! Practicantul care a atins un nivel destul de inalt ( ex. De la Centura Neagra in sus... ), isi va putea verifica si demonstra forta si eficienta loviturii, rupand sau spargand diverse materiale (lemn, gheata, pietre) si nicicum nu-si va incerca aceste "forte" asupra altor practicanti.
Arta spargerii place mult oamenilor, si, in general reprezinta deliciul demonstratiilor publice, majoritatea spectatorilor (care au cunostinte superficiale de arte martiale), crezand ca respectivii luptatori poseda poate "ceva puteri supranaturale". In realitate, pentru a ajunge la nivelul de a sparge scanduri sau alte materiale cu capul, mainile sau picioarele, practicantii de arte martiale se vor antrena ani si ani, iar cea mai importanta forta pentru a efectua spargeri de succes, pe langa tehnica absolut perfecta, va fi "forta interioara", puterea de concentrare data de mintea umana.